Την Τρίτη 26/3/2019 οι φιλοξενούμενοι συνάδελφοι επισκέφθηκαν το 44ο Δημοτικό Θεσ/νίκης. Το απόγευμα οι διευθύντριες του 3ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης και του 44ου Δημοτικού Θεσ/νίκης τους συνοδέψαμε σε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, για προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Την Τετάρτη 27/3/2019, στο πλαίσιο του προγράμματος της ελληνορωσικής αδελφοποίησης, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας, 3ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, την διευθύντρια του αδελφοποιημένου Νο 44 σχολείου του Σότσι της Ρωσίας κα Κόρνεβα Μαργαρίτα, με ομάδα 5 καθηγητών και την υπεύθυνη οικονομικών του σχολείου, τους οποίους συνόδευε η διευθύντρια του Κέντρου εξωσχολικών δραστηριοτήτων του Σότσι κα Παπαντωνίου Λαρίσα. Οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν δραματοποιημένη διδασκαλία της Ελένης του Ευριπίδη

 

στο μάθημα Αρχαία ελληνική γλώσσα από μετάφραση του κ. Ιακωβίδη Κωνσταντίνου φιλολόγου και παρουσίαση εργασίας από τους μαθητές, με αναφορά στο έργο του Ρώσου συγγραφέα Τολστόι στο μάθημα Λογοτεχνία της κας Ζιώγα Σοφίας φιλολόγου.

 

 

Ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση από τους μαθητές του σχολείου μας, που οργάνωσαν η κα Λώλου Ελένη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, η κα Μιχαηλίδου Βασιλική αγγλικής φιλολογίας και μουσικός και η κα Σερενίδου Ανδρονίκη μουσικός.

 

 

Το μεσημέρι παρακαθίσαμε όλοι σε γεύμα, που μας παρέθεσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Οι μητέρες μαθητών μας ετοίμασαν νοστιμότατα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα.

Παρόντες στην υποδοχή και τις εκδηλώσεις του σχολείου μας ήταν η διευθύντρια του 44ου Δημοτικού κα Πρυμίδου Θεοδώρα, ο υποδιευθυντής και δύο εκπ/κοί από το 3ο Δημοτικό Ελ- Κορδελιού, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης κος Παπαρδέλας Ανδρέας, ο κος Καρυπίδης Ιωάννης συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συντονιστής του προγράμματος, καθώς και η κα Ιγνατίδου Ελένη event manager του περιοδικού Θεσσαλονίκη City. Το απόγευμα συνοδεύσαμε τους φιλοξενούμενους συναδέλφους μας σε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Ροτόντα, Καμάρα, Αχειροποίητο, Άγιο Δημήτριο, Ρωμαϊκή αγορά Αγία Σοφία, Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου, Λευκό Πύργο). Η ξενάγηση στη ρώσικη γλώσσα από ξεναγό προσφέρθηκε ως δώρο από τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας. Την Πέμπτη 28/3/2019 οι διευθύντριες του 3ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης και του 44ου Δημοτικού Θεσ/νίκης ακολούθησαν τους φιλοξενούμενους σε ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βέροιας και στο Μουσείο Βασιλικών τάφων της Βεργίνας. Την ξενάγηση στη ρώσικη γλώσσα από ξεναγό προσέφερε ο Ε’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Θεσ/νίκης με πρωτοβουλία της προέδρου του κ. Αδαμίδου Βασιλικής. Ακολούθησε γεύμα που προσφέραμε στους φιλοξενούμενους σε ταβέρνα της περιοχής.

Την Παρασκευή 29/3/2019 συνοδέψαμε τους φιλοξενούμενους συναδέλφους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης όπου τους υποδέχτηκε ο περιφερειακός διευθυντής κ. Ανανιάδης Παναγιώτης. Κατόπιν επισκεφθήκαμε το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

 

Φωτογραφικό Επίσκεψης στο παρακάτω Link

https://photos.google.com/share/AF1QipPYtGzAPPtJ_mvZQxmhy9Wn0Dsc_akVjmNKGNmRU6DtzDHnL5f-X6aO2_ep5EQf7g?key=VWhtVEVtZmREOE9mV1NubUxVcmtkNDhRMFMxdW1B