Την Πέμπτη 13/6/19 στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης, στα πλαίσια του προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων Ελλάδας-Ρωσίας και του αφιερωματικού έτους γλώσσας & λογοτεχνίας Ρωσίας-Ελλάδας, παρουσιάστηκε  η παράσταση: «Παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν» αφιερωμένη στη 220η επέτειο από τη γέννηση του σπουδαίου Ρώσου ποιητή και συγγραφέα, θεμελιωτή της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας Αλεξάντερ Σεργκέιεβιτς Πούσκιν. Συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση - διασκευή - σκηνοθεσία: Νάστια Ασλανίδη. Σκηνογραφία: Δέσποινα Σουπιάδου, Λέλα Κορσάβα, Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα. Μουσική: Ηλέκτρα Καρακατσάνη, Σοφία Τοπούζη.

Παραβρέθηκαν από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Νίκος Ακριτίδης, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου και πρώην προϊστάμενος επιστημονικής & παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας,. Επίσης ο κ. Γιάννης Καρυπίδης, συντονιστής του προγράμματος αδελφοποίησης και συνεργάτης της αιρετής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κέντρο Πολιτισμού, ο κ. Ιωάννης Ζελίλωφ, για χρόνια συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης κι Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας στη Θεσ/νίκη και Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” και η κα Τζαβελαίνα Αλεξανδρίδη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρίζες», που έχει βασικό σκοπό τη διάδοση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Κ. Ασίας.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου πάντα δίπλα, σε κάθε καινοτόμα δράση! Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Β, Δ, Ε, ΣΤ τάξης. Ήταν όλα υπέροχα!!! Οι φορεσιές προέρχονταν από τα βεστιάρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ-Κορδελιού.

 

/