IMG 20180420 114651

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 10: 30 πμ επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα ΑMIRIAN ZHANNA Διευθύντρια του σχολείου Νο 7 P.D Sternyaeva της πόλης Γκελεντζίκ της Ν. Ρωσίας στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων της Ρωσίας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική ως ξένη γλώσσα με σχολεία της Κ. Μακεδονίας, που οργάνωσε η Π/θμια Εκ/ση Πιερίας.

Η κα ΑMIRIAN ZHANNA μας εντυπωσίασε με την απλότητα της και το ενδιαφέρον που έδειξε για το σχολείο μας. Η υποδοχή έγινε μέσα σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα. Αρχικά ξεναγήθηκε, από τη διευθύντρια του σχολείου κα Άννα Δεληγιαννίδου και την υποδιευθύντρια κα Ευανθία Μήτσου, στις αίθουσες και τα εργαστήρια του σχολείου, συνομίλησε με τους μαθητές και έδειξε ενδιαφέρον για τα διδακτικά εγχειρίδια, το πρόγραμμα και γενικά για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρα μας κάνοντας συγκριτικές αναφορές για αυτό που η ίδια υπηρετεί στη χώρα της.

Στη συνέχεια εισήλθε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων, οι οποίοι της ετοίμασαν μια ζεστή υποδοχή με εδέσματα δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ελληνική φιλοξενία και διάθεση χαρίζοντας βιβλία σχετικά με το Λιτόχωρο και προιόντα της περιοχής. Μαζί μας στην υποδοχή ήταν και ο κος Ευάγγελος Δροσούνης, διεθυντής του δημοτικού σχολείου Δίου, το οποίο επίσης συμμετέχει στο δίκτυο σχολείων που πήραν μέρος στην αδελφοποίηση. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας, και γενικά η ενίσχυση της ελληνομάθειας σε μια περιοχή που υπάρχει έντονο το ελληνικό σχολείο αλλά και η ανάπτυξη κοινών δαστηριοτήτων ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών καθώς και η υλοποίηση κοινών εκπιδευτικών δράσεων.

Η διεύθυνση του Γυμνασίου Λιτοχώρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όσους συνέβαλαν στην στην πραγματοποίηση αυτής της πρώτης συνάντησης με την πεποίθηση ότι α δημιουργηθούν στο μέλλον δεσμοί που θα αντέξουν στο χρόνο και θα ανοίξουν νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.

LINK

Aδελφοποίηση μεταξύ Γυμνασίου Λιτοχώρου και σχολείου Νο 7 P.D Sternyaeva της πόλης Γκελεντζίκ της Ν. Ρωσίας