sindesmo2

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 σε κλίμα συγκίνησης και χαράς υποδεχθήκαμε μια ομάδα  μαθητών και εκπαιδευτικών από το αδελφοποιημένο  με μας Νο 12 imeni Zhukova σχολείο του Γκελεντζίκ, η οποία συμμετείχε στη Διεθνή  Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού 2019 «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».

Την αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευε η κα  Turetckaia Elena Lazarevna διευθύντρια του ρωσικού σχολείου, καλωσορίσαμε στο σχολείο μας μαζί με τον  Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη και τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥ κ. Δημήτριο Συριανίδη.

Αφού τους υποδεχθήκαμε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μελωδίες από παραδοσιακά όργανα αλλά και ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα στη ρωσική γλώσσα. Τα παιδιά της χορωδίας, οι χορευτές  και οι  μουσικοί εντυπωσίασαν και  προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και μεγάλη συγκίνηση καθώς έπαιξαν ελληνική μουσική με μπαλαλάικα.  Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί και  ποντιακοί χοροί από μαθητές  του σχολείου μας, που με τη ζωντάνια τους ενθουσίασαν τους  παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η προσφορά δώρων, για τα οποία και ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σε όλα τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας ως ενθύμια από την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. Τέλος, μετά από συγκινητικές σκηνές αποχαιρετισμού, με αγκαλιές, συγκίνηση και υποσχέσεις για συνέχιση αυτής της αμοιβαίας εποικοδομητικής συνεργασίας και για τα δυο σχολεία, η αποστολή αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η εμπειρία που αποκτήσαμε, μοναδική! Η αξία αυτών των ταξιδιών ανυπολόγιστη! Πολιτισμοί έρχονται κοντά, εκπαιδευτικές και σχολικές κουλτούρες σμίγουν, οι πνευματικοί ορίζοντες διευρύνονται και δημιουργούνται στενές φιλίες μεταξύ των παιδιών!

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία αυτής της επίσκεψης και ιδιαιτέρως στη δασκάλα ρωσικής γλώσσας κα Όλγα Κουμουρτζή για τη βοήθεια στη μετάφραση.

Καλό ταξίδι αδέλφια από το Νο 12 imeni Zhukova σχολείο του Γκελεντζίκ και εις το επανιδείν….

Η διευθύντρια Ελένη Σαμαρά

εκ μέρους όλης της σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης